Marifoon Certificaat halen

Uw marifoon certificaat halen kan bij Tienstra Nautische Dienstverlening. Het basiscertificaat Marifoon moet u verplicht behaald hebben voor het verkrijgen van toestemming voor het gebruik van een marifoon. Bij Tienstra Nautische Dienstverlening hebben wij ruim 25 jaar ervaring in de Nautische Dienstverlening en helpen wij u graag bij het behalen van dit certificaat.

Marifoon certificaat halen

Bij Tienstra oefenen wij zowel met theorie als praktijk. Wij beschikken over ons eigen leslokaal in een vrijevalreddingsboot, ‘de Draugen’. Hier hebben wij marifoons staan zodat er ook geoefend kan worden met de praktijk. Tijdens de cursus leert u de marifoon bedienen en maakt u kennis van nood-, spoed- en veiligheidsprocedures. Ook het gebruik van verschillende kanalen en de techniek van de marifoon komen aan bod.

De leerstof voor het marifoon certificaat bestaat onder andere uit relevante wetgeving, standaardprocedures, havenverkeer en nautisch verkeer. Om de leerstof eigen te maken hebben wij bij Tienstra Nautische Dienstverlening onze eigen PowerPoint presentatie ontwikkeld. Ook oefenen we met proefexamens. Zo bent u goed voorbereid op het examen.

Les op locatie

Naast les op onze vrijevalreddingsboot in Grou kunt u ook les krijgen op locatie. Onze marifoon cursussen worden op verschillende locaties aangeboden. Zo verzorgen wij Marifoon Cursussen in onder andere Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Sneek, Grou, Kollumerzwaag, Dokkum, Harlingen, Lemmer en Hindeloopen. Ook geven wij lessen op de Waddeneilanden. Wilt u liever les op een andere locatie? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Online cursus

Wij bieden bij Tienstra Nautische Dienstverlening ook onze eigen online marifoon cursus aan. Op deze manier kunt u oefenen met de examenstof. Dit is inclusief theorieboek die wij per post versturen en meer dan 400 oefenvragen. Na het doorlopen van de online cursus kunt u bij ons een examen aanvragen.

Wilt u ook graag uw marifoon certificaat halen bij een aanbieder waarbij u zowel met de praktijk als de theorie aan de slag kunt? Neem dan contact op met Tienstra Nautische Dienstverlening en wij helpen u graag.