Vaarbewijs 2 halen

Wilt u ook graag varen op bijvoorbeeld de Waddenzee of het IJsselmeer, kortom de ruimere wateren? Dan moet u vaarbewijs 2 halen. Dit wordt ook wel klein vaarbewijs 1 plus 1a genoemd. Bij Tienstra Nautische Dienstverlening bent u aan het juiste adres om het vaarbewijs 2 te halen. Wij bieden u de gelegenheid om beide delen in één keer te doen of, als u deel 1 al hebt behaald, deel 2 apart te behalen.

Vaarbewijs 2 halen praktijk

Bij vaarbewijs 2 gaat het hoofdzakelijk om het navigatiegedeelte, zoals kennis van zeekaarten, plaatsbepaling, het uitzetten van koersen, het nemen van peilingen en die in de kaart zetten. De getijden, meteo en de reglementen voor zee en Westerschelde komen ook aan de orde. Hoewel het examen puur uit theoretische kennis bestaat bieden wij u bij Tienstra Nautische Dienstverlening ook de mogelijkheid om in de praktijk aan de slag te gaan. Wij bieden een praktijkles aan waarin wij alle veel voorkomende onderdelen behandelen. We bieden deze praktijkles aan vanuit het Friese Lemmer. Op deze manier kunt u de in de theorie opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het navigeren.

Theorie

Voor het theoretische gedeelte werken wij vanuit het centraal gelegen Friese watersportdorp Grou. Wij bieden onze cursussen hier aan op onze voormalige vrije val reddingsboot ‘De Draugen’. Wat Tienstra Nautische Dienstverlening bijzonder maakt, is dat wij al ruim 25 jaar ervaring hebben in de Nautische Dienstverlening. Wij werken met de beste instructeurs, voor een scherp tarief en hebben hierdoor een hoog slagingspercentage. Voor het theoretische gedeelte komen wij ook graag naar u toe.

Contact

Wij werken onder andere in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen, Sneek, Kollumerzwaag, Dokkum, Harlingen, Lemmer, Hindeloopen en op de Waddeneilanden. Ook buiten Friesland komen wij graag naar u toe zodat u uw vaarbewijs 2 kunt halen. Wilt u meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.